Friske krydderurter til vindueskarmen

Sponsoreret indhold

Friske krydderurter kan berige ethvert måltid mad. Det er også en fantastisk følelse selv at have dyrket de friske krydderurter. Vi har tit oplevet at vores indkøbte urter visner efter kort tid. Derfor er det vigtigt at undersøge hvilke krydderurter, der er gode til vindueskarmen, men også hvordan de skal passes. Vi har undersøgt det og fået lavet en lille ”køkkenhave” i vores vindueskarm i køkkenet. Vi vil gerne dele vores råd og erfaringer med alle interesserede.

Hvorfor krydderurter
For os har det været en fantastisk oplevelse at dyrke krydderurter. Det er en rejse, hvor man ser planter, der blomstrer, samtidigt med at de skaber en værdi for vores madlavning. Enhver med passion for madlavning ved hvor meget de rigtige krydderurter kan gavne et måltid. Krydderurter har også en helt fantastisk duft. Vi har snakket om, at vores krydderurter er en fryd for vores lugtesans, når vi går ind i køkkenet. Lugtesansen bliver fornøjet af den fornøjelige lugt som urterne bringer.
Det er grundene til, at vi vil skrive det her indlæg, fordi vi håber flere kan få de oplevelser som vi har fået ved at dyrke krydderurter.  

Hvilke urter
Rigtigt mange forskellige urter kan dyrkes i vindueskarmen, men det essentielle er at finde ud af hvilke urter, det giver mening for dig at dyrke. Det er naturligt at vælge de urter som du kan bruge til din madlavning. Urterne du kan dyrke i din vindueskarm er:

Basilikum, mynte, persille, timian, purløg, merian, dild, karse og rosmarin.

Personligt har vores favoritter været basilikum og mynte, da de passer ind i mange af vores madretter. Vi har også dild, karse og timian i vores vindueskarm, som vi også bruger til madlavning af og til.
Det vigtigste er at finde de urter man selv mener smager godt. Derudover er det en vigtig forudsætning for at dyrke krydderurter, at man selv interesserer sig for det og ikke ser det som en sur pligt at pleje dem.

Hvordan skal de plejes
For at give urterne de mest optimale forhold er det klart bedst, hvis man kan placere dem i en vestvendt vindueskarm, da det giver urterne det bedste lys. Endnu en fordel ved at dyrke krydderurter er, at de pynter i hjemmet. Der er mange muligheder for at købe forskellige smukke beholdere, der kan give en præcis den stil man gerne vil have. Der skal dog være hul i bunden, så vand, der er overskydende, kan komme væk.

Krydderurterne skal have den helt rigtige mængde vand for at de kan gro og holdes i live. De skal vandes ofte. De skal helst vandes dagligt og så skal det overskydende vand hældes fra efter ti minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.