Blodtryksmåler til hjemmekontrol giver os ro

Sponsoreret indhold

Blodtryksmåler til hjemmekontrol giver os ro

Kære alle.

Det er ikke meget, vi får tjekket ind, men vi håber, at I stadig følger med.

Som vi skrev i vores sidste indlæg, er Minna blevet syg. Det har ændret en del på vores hverdag, og for at sige det mildt har vi fået en del nye rutiner.

En af de nye rutiner er at holde øje med en hel masse værdier i forhold til Minnas helbred. Der er nemlig meget, som kan blive påvirket af hendes behandling, bl.a. hendes blodtryk. Meget kan vi heldigvis nemt selv måle hjemmefra, og lægebesøgene er derfor skåret ned til et minimum. Det er rart og giver mere ro, når vi ikke behøver være så meget på farten.

Noget af det vi selv kan gøre hjemmefra, er at måle Minnas blodtryk. For højt blodtryk skal nemlig tages alvorligt, da det kan give både åreforkalkninger og blodpropper. Det kan vi gøre med blodtryksmålere til hjemmemåling.

Lægen har forklaret, at det er blodet, der trykker på årenes vægge og afhænger af, hvor kraftigt hjertet pumper blodet rundt. Et normalt blodtryk stiger, når du for eksempel anstrenger dig ved motion eller hidser dig op (Bent: så nu må hun ikke skælde ud mere – haha) og falder, når du slapper af igen.

Den anbefaling vi har fået, er derfor at måle Minnas blodtryk over flere dage. Det giver et meget bedre billede, end hvis vi kun målte en enkelt gang imellem hos lægen.

 

Hvordan finder man den rigtige blodtryksmåler?

Vi fik anbefalet en blodtryksmåler fra Homecare.dk. Vi skulle selv betale den, men med priser fra 180 kr. var det nemt at komme om ved. Da vi skulle anskaffe blodtryksmåleren, var der et par ting, lægen bad os være opmærksomme på.

Som det vigtigste skulle målingen være nøjagtig, og derfor skulle den have nogle forskellige certifikater (både CE godkendt, FDA godkendt og ESH valideret). Vi vidste ikke noget om det, men med navnene skrevet ned, var det nemt at kigge de forskellige igennem, og vi kunne hurtig konstatere at alle Homecares blodtryksmålere er CE godkendt, FDA godkendt og ESH valideret.

For os selv var det samtidig vigtigt, at målingen var hurtigt og komfortabel – Har vi ikke alle sammen prøvet de der måleren, hvor man føler, at armen er ved at falde af? Vi endte med en blodtryksmåler, som begynder målingen allerede imens, den pumper op. Så er det virkelig hurtigt overstået!

 

Vi er virkelig taknemmelige for, at den slags kontrol og målinger kan klares hjemmefra. Det gør selvfølgelig hverdagen nemmere, men det giver også ro, fordi vi nu hele tiden kan følge med ud fra de værdier lægen anbefaler. Så nu er tippet er hermed givet videre.

Tak fordi i følger med. Og nu hvor Minnas helbred er blevet mere stabilt, håber vi at få skrevet lidt mere herinde.

 

Bedste hilsner

Bent & Minna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.