Nu har vi fået styr på testamentet

Sponsoreret indhold

Kære alle sammen.

 

Her for nyligt var vi til børnefødselsdag hos et af vores børnebørn og det var simpelthen så hyggeligt. Dog havde jeg en mærkelig oplevelse. For da jeg sad der og kiggede rundt på mine børn, svigerbørn og børnebørn, så slog det mig, hvor meget ældre jeg var blevet. Det er egentlig ikke noget jeg som sådan har lagt mærke til før – man er jo så ung som man føler sig. Men til den børnefødselsdag havde jeg et kort øjeblik, hvor det virkelig gik op for mig at jeg er på vej mod de 80. Bent er endda 5 år ældre end mig og bevares vi kan begge leve til vi bliver over 100 år, men det sætter da nogle tanker i gang hos en.

På vej hjem fra fødselsdagen fortalte jeg Bent om mit øjebliks klarhed omkring min alder. Til at starte med syntes han, at jeg var lidt fjollet. Men vi kunne egentlig ikke lade være med at snakke om det. Hvad ville der egentlig ske, når vi ikke er her mere? Vi har altid rost vores børn for at være gode søskende, men hvad nu hvis de, på trods af det, endte i en arvestrid? Heldigvis oplevede, hverken Bent eller jeg en arvestrid, da vi måtte sige farvel til vores forældre. Men jeg har flere venner jeg har måtte se kæmpe imod deres egne søskende, imens de alle har været i sorg. Den oplevelse ønsker jeg ikke for nogen.

Vi har valgt at få skrevet et testamente

Som sagt er vores børn gode søskende. Men vi foretrækker at gå med livrem og seler. Derfor har vi besluttet at få skrevet testamente. Derfor besøgte vi nogle advokater i Herning – Advokatfirmaet Højbjerg. Her har vi begge to fået udarbejdet et testamente, så nu har vi sikret at vores børn undgår at have arvestridigheder. Vi fandt så ud af til mødet, at testermenterne også er med til at sikre den af os som lever længst. Når man får skrevet et testamente, kan man vælge, at ens børn først skal arve, når begge forældre er væk. Så undgår man at skulle tage stilling til at sidde i uskiftet bo. Egentlig jo flere af sådan nogle beslutninger man kan undgå at tage stilling til i situationer med tab, jo bedre, mener jeg.

Nu er alt det færdiggjort og overstået. Det føles lidt som om, at vi starter på en frisk. Apropos en frisk, så skal vi en tur på stranden med nogle af børnene og børnebørnene. Ja vi skal jo udnytte det dejlige vejr imens vi har det.

 

Bedste hilsner

Bent & Minna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.